torsdag 22 januari 2015

Star Wars – sportextra

TVM-Lunds alldeles egna tidning har den stora äran att presentera ett alldeles (nästan) färskt reportage från ett rafflande, hårresande och ledurdragande sportevent. Jag talar inte om Pod-racing, jag talar inte heller om Bantha-polo. Sporten det gäller är, *trum trum trum*….
JIipp jipp!
Den traditionella ingrediensen i varje ting är tillbaka, den här gången mer spännande än nånsin. En rad kommentatorer har fått sin chans att ge sin åsikt på det våldsamma nöjet, en av dem är Jenny Grimm från Onsala.
Det finns inga snygga killar eller tjejer på planen”, är den första kommentaren som hon lägger. ”Adam hoppar på knä och folk gömmer sig”, fortsätter hon med kunnande röst. ”Vi har inga skador, ännu… För övrigt så är kopplingen till tingstemat bra, Star Wars är som Jipp jipp: det är två lag som slåss”. Hon avslutar med den kärnfulla sammanfattningen: ”kul match”.
Nästa expert heter Daniel, han är 14, kommer från Skurup och är på sitt första ting (WOHOO!). ”Kötta funkar inte”, analyserar han djupt. ”Det är Lund och Malmö mot resten, det finns ingen chans att vinna”. Trots nederlaget verkar Daniel vara på gott humör: ”najs ting”, säger han med sitt kvicktänkta bedömande på skaft.
Slutligen har även Cristopher, också han från Skurup, givit sin åsikt om tävlingen. ”Ojämt men kul, Malmö och Lund vinner”. Optimismen verkar inte vara på topp idag men trots det ser Cristopher lycklig ut. Han berättar att det är hans andra ting och att han är nyinvigd. Jag tackar honom och går iväg, kanske för att äta en kaka….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar