torsdag 22 januari 2015

Balla killens balla ställe

I TVM-lund finns en ball kille. Han heter Harald. Harald har ett ballt ställe som ligger en bit utanför Lödde.
På bussen till Lödde redan börjar färden bli intressant. Målet med resan börjar så smått ta form i hårfärgningsexpert Tovas knivskarpa hjärna. Harald anses allmänt vara den mest ovårdade av alla människor i TVM (om ni får möjlighet så spana in hans hår) men trots det så är Tova fast besluten. ”Färga Haralds hår grönt” är budskapet som vi får bevittna som svar på vad Tova skulle vilja göra med Haralds hår. Dock bör vissa risker så som sura mammor tas i akt vid eventuellt utförande: grönt hår kan anses ovårdatare än naturligt färgat.
”Färga Haralds hår grönt” – Hårfärgningsexpert Tova Wennemo
Väl av bussen börjar vandringen och inom ett litet ögonblick är vi redan inne i den mörka grottan som är Gillhög. Där inne omvärderas fördelarna med att vara lång och vår välvuxna aktivitetsansvarige beklagar sig högljutt. Dock flyr vi snart det trånga mörkret och intar en tillfredställande måltid (tillfredställande för alla förutom Adam och hans ananassmakande nudlar).
Efter maten utlystes en löptävling över en närbelägen åker och snart har samtliga deltagare antingen brutit båda benen på tre ställen eller klarat sig undan med blotta förskräckelsen över att Adam vann. Efter den kämpiga kampen inser vi att klockan började gå från mycket till mera och därför åker vi hem men Adam och Balder sysslar med något längst bak. De skriver nämligen en sång visar det sig så småningom.
Hemma och nöjd kan alla se tillbaka på en mycket lyckad och ball aktivitet på den skånska slätten med allt vad det innebär. Som vanligt är man både trött och nöjd när man kommer hem och kan pusta ut med en kopp te.
Fakta:
  • Gillhög är en så kallad gånggrift från stenåldern det vill säga en form av grav. Graven uppskattas vara från 3000-talet före Kristus och ingången mäter omkring en meter i höjd. – vårt älskade Wikipedia
  • Det är coolt att vara materialansvarig. – Harald
  • Adam och Balder skrev en sång om Adams matlagning. Den kan sjungas för just dig för en kram och en kaka ungefär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar